Vacature Senior Business Developer

Vacature Senior Business Developer

[xyz-ihs snippet=”contactButton”] vacature

Vacature Senior Business Developer


Wie we zijn

Plainwater is een jong bedrijf in de Business Intelligence sector dat sinds 2015 opereert binnen een netwerk van bedrijven. Ondanks de kleinschalige organisatie die Plainwater is, heeft Plainwater grote BI-talenten aan boord en zijn wij een geduchte concurrent van de grotere partijen. Kwaliteit is onze standaard, waardoor we duurzame relaties met onze klanten opbouwen. Door de groei die we de afgelopen tijd hebben doorgemaakt zijn we op zoek naar een ervaren sales die ons kan helpen naar een volgende fundamentele commerciële stap als organisatie.

Onze werkwijze kenmerkt zich door een ongedwongen open sfeer, waarbij ons uitgangspunt is dat een gelukkig mens het beste presteert. Werken bij ons doe je niet omdat het moet, maar omdat je hiermee invulling geeft aan je wensen om dingen te bereiken en jezelf te ontplooien tot een waardevolle kracht. We zijn een platte organisatie met onderling respect, waarbij iedereen evenveel waard is. Iedere mening telt en er is altijd ruimte voor goede ideeën! Geld verdienen is een bijkomstigheid. Rijden in een goede, comfortabele auto is voor ons werk nodig, net als een goede werkplek en gelegenheden om samen te genieten van het goede leven. Die dingen zijn dus allemaal netjes geregeld.

Onze kernwaarden

Onze werkwijze kenmerkt zich door een ongedwongen open sfeer, waarbij ons uitgangspunt is dat een gelukkig mens het beste presteert. Werken doe je bij ons niet omdat het moet, maar omdat je hiermee invulling geeft aan je wensen om dingen te bereiken en jezelf te ontplooien tot een waardevolle consultant. Je krijgt hierbij alle vertrouwen en ruimte voor het pad dat jij wilt bewandelen, maar ook de ondersteuning en ervaring van je collega’s. Samen bouw je mee aan een hele fijne onderneming.

We zijn een platte organisatie met onderling respect, waarbij iedereen evenveel waard is. Iedere mening telt en er is altijd ruimte voor goede ideeën! Geld verdienen is een consequentie. Rijden in een goede, comfortabele auto is voor ons werk nodig, net als een goede werkplek en gelegenheden om samen te genieten van het goede leven. Die dingen zijn dus allemaal netjes geregeld.Misschien zoeken we jou

We zijn op zoek naar een Business Developer met lef die bij gaat dragen aan de groei van Plainwater!

Als Business Developer wordt er verwacht dat je volledig zelfstandig een salestraject kan leiden van A tot Z en zien we onderstaande competenties terug in jouw profiel.

De functie is voor 24 tot 32 uur per week, invulling is in overleg te bespreken.

• Is commercieel en ambieert een salesfunctie in een leuk, gemotiveerd, gedreven en groeiend team, waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

• Is in staat om op basis van een gedegen probleemanalyse de situatie bij een potentiële klant in kaart te brengen en adviseert vanuit expertise.

• Heeft ervaring met complexe besluitvorming (multi-disciplinair).

• Is gesprekspartner op zowel operationeel als strategisch niveau.

• Affiniteit met Business Intelligence, redeneert vanuit problematiek /behoefte van de klant. Is in staat om hiervoor een passende, zo nodig creatieve oplossing te vinden. Toont initiatief, kan risico’s managen en weet om te gaan met de verkoopbezwaren van de klant. Klantgerichtheid is een must.

• Is in staat om de nieuwe klanten te werven. Netwerken is één van de competenties die in jouw profiel thuis hoort.

• Volgt leads op en genereert zelf leads.

• Onderhoudt klantrelaties en stelt mogelijkheden vast om dienstverlening uit te breiden.

• Is verantwoordelijk voor adequate forecasting en opvolging van de Sales Funnel. Is resultaat- en verkoopgericht.

• Is in staat om snel beslissingen te nemen en overtuigt de beslissers op basis van inhoud/oplossing en relatie.

• Heeft een relevante opleiding op HBO/WO niveau afgerond en tenminste 5-10 jaar relevante saleservaring.

• Kan zichzelf vinden in de volgende competenties: Klantgerichtheid, Netwerken, Probleemanalyse, Creativiteit, Luisteren, Overtuigingskracht, Onderhandelen, Vasthoudendheid, Initiatief, Discipline, Resultaatgerichtheid.Wat neem je mee?

Je hebt ervaring in verkoop van projecten en/of software, bij voorkeur binnen het Business Intelligence domein. Je hebt een afgeronde HBO opleiding bij voorkeur in een commerciële richting. Minimaal 5 jaar werkervaring in sales en/of new business development, met een aantoonbaar trackrecord in nieuwe deals en omzetgroei. Je hebt kennis van trends in de markt en vertaalt deze door naar de (potentiële) nieuwe klanten. Uiteraard sta je stevig in je schoenen en krijg je een kick om new business te genereren. We zoeken een ondernemer, zelfstarter en motivator met een sterke resultaatgerichte drive.

Typisch jij:

• Proactieve houding en actief op zoek naar nieuwe opportunity’s voor Plainwater.

• Iemand die het als een uitdaging en ambitie ziet om sales binnen ons bedrijf op te pakken, te professionaliseren en te leiden.

• Je hebt een commerciële focus waarbij de klant centraal staat.

• Je kunt goed omgaan met vrijheid en verantwoordelijkheid.

Naast de functie-inhoudelijke vaardigheden is je persoonlijkheid van doorslaggevend belang voor deze rol binnen ons bedrijf.

Wat bieden wij:

• Vrijheid en verantwoordelijkheid om je werk in te delen zoals het bij jou past.
• Volop ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.

• Inspirerende collega’s binnen een groeiende organisatie.

• Marktconform salaris, telefoon, laptop en leaseauto.

• Contract voor bepaalde duur (7 maanden) dat bij goed functioneren wordt omgezet in een vast contract.

• Teambuilding verschillende sociale activiteiten in binnen- en buitenland.

• Mogelijkheid om te participeren in het bedrijf.

Enthousiast? Reageer dan nu!

Stuur je motivatie met CV naar hans@enarentsen.nl Voor vragen kun je contact opnemen met Hans Arentsen op 06-53429061


[xyz-ihs snippet=”contact”]

Contact

Stel direct uw vraag